Dato Søndag d. 5. februar 2023, Kl. 11:30 til kl. 13:00
Husumvold søndag: Døden - en overlevelsesguide af Esben Kjær

Kom til foredrag og hør om, hvordan man kan håndtere sorg og savn.
Esben Kjær er journalist, forfatter og foredragsholder. Derudover har han været radiovært på en lang række programmer, og er lige nu vært på programmet Bagklog på P1. Dagens foredrag er baseret på hans bog ”Døden – En overlevelsesguide” fra 2019, der er en konkret, hands-on introduktion til, hvad man som efterladt stiller op med døden og sorgen.

Nok er vi ikke alt for gode til at tale om døden, men dog blevet bedre, men når vi så taler om den, er det i svævende og abstrakte termer, som mangler handlingsmuligheder. Det gør Esben op med i sit foredrag, der har den grundantagelse at sorgen arbejder med én og ikke omvendt.

Esben Kjær beskriver det således: ”Grundantagelsen i foredraget er, at der i den efterladte er en stor, sort kerne af sorg, hvor man ikke kan handle, men hvor man er nødt til at overgive sig og lade sig slæbe med af sorgen, mens sorgen arbejder med én (det er nemlig ikke omvendt). Dette skal man erkende og overgive sig til, ellers gør man sorgen værre. Og det er svært i en kultur, hvor vi er vant til at handle os ud af vores problemer. Men selv om man ikke kan handle, er der en masse frihed i at vide, hvad der sker med én og hvorfor, når man bliver kastet rundt i sorgens voldsomme processer – og at det, man føler, faktisk er normalt.”

Dagen starter med højmesse kl. 10-11 efterfulgt af en let frokost og kirkekaffe. Foredraget begynder kl. 11.30.

Arrangementet er gratis.

Samtaler om sorg
Har du mistet et menneske i dit liv, så kan du gå i sorggruppe i kirken. Her kan du sammen med andre dele noget af det, der tynger efter et dødsfald. Kontakt kirkens sognepræst Line Bjørn for at høre mere.