Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Andagt og Fredagsmøde med tilmelding (klik på billedet her): De asociale: KZ-lejrenes glemte danskere

JUN
26

Andagt og Fredagsmøde med tilmelding (klik på billedet her): De asociale: KZ-lejrenes glemte danskere


Fredag d. 26. juni 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Gadelandet 25, 2700 Brønshøj
Sognepræst Stig Boel
Kaffe, te og brød moster 10 kr.

Historien om de asociale har i mange år været et glemt stykke danmarkshistorie. Journalist og forfatter Tim Panduro har sammen med Maya Schuster kastet lys over dem i bogen De asociale - kz-lejrenes glemte danskere. Denne fredag skal vi høre Tim fortælle - både om enkeltskæbner og om de store linjer, der formede de  asociale og vanekriminelles skæbne før besættelsen, under nazisternes herredømme og efter befrielsen, hvor Danmark ikke var parat til at se dem som ofre for nazisternes overgreb. Som gråzoneeksistenser i en tid, der kaldte på helte og skurkeberetninger faldt de uden for både den officielle historiefortælling og det gode selskab. 

Fortællingen om de såkaldt asociale er på samme tid skæbnefortællinger, besættelseshistorie og socialhistorie. Det bliver levende formidlet i foredraget, der blandt andet runder den danske tilgang til racehygiejne og synet på de laveste sociale klasser og på, hvordan både børn og børnebørn af deporterede har oplevet det stempel, der lå og ligger i betegnelsen asocial.

Husumvold Kirkes fredagsmøder er hyggeligt samvær krydret med foredrag, fællessang og musik. Eftermiddagen begynder med en kort andagt i kirkerummet ved en af kirkens sognepræster. Denne fredag ved sognepræst Stig Boel.

Denne fredags foredragsholder skulle have besøgt os d. 3/4


Tilmelding her.