Dato Søndag d. 14. november 2021, Kl. 16:00 til kl. 18:30
Wladyslaw Marchwinski, Galya Kolarova og Gina Marchwinski.
Ord & Musik / Husumvold Kirke / Szymanowski Salon

"Ord og musik": "Szymanowski salon"

Husum og Husumvold Kirkes fælles koncertrække ”Ord og Musik” inviterer til ”Szymanowski Salon” i Husumvold Kirke. En koncert fyldt med smukke toner og hans erindringer.

Karol Szymanowski (1882-1937) er Polens betydeligste komponist efter Chopin. Han levede og komponerede på et tidspunkt, hvor både livsvilkår, landegrænser og æstetik var under forvandling. I salonen stifter vi bekendtskab med den unge Szymanowskis betagende, sanselige og berusende musik, inspireret af hans mange rejser til Syden i tiden før 1. Verdenskrig. Til denne koncert hører vi hans fantastiske ”Myter”, en cyklus for violin og klaver og hører uddrag fra hans breve og erindringer.

Violinisten Wladyslaw Marchwinski akkompagneres af Galya Kolarova og Wladyslaws datter, skuespillerinden Gina Marchwinski, læser uddrag fra hans breve og erindringer for os.

Koncept, udvalg af tekster og oversættelser er ved Husumvold Kirkes organist Eva Maria Jensen.