Konfirmation i Husum og Husumvold Kirker

Konfirmation 2020

Folkekirken har besluttet at udskyde alle forårets konfirmationer - foreløbigt til efter pinse. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men selvfølgellig også nødvendigt. I Husumvold og Husum Kirker har vi sammen fundet nye datoer til årets konfirmationer. Nedenfor finder I ændringerne. Når vi ved, hvornår konfirmationsundervisningen kan begynde igen, får I selvfølgelig en ny undervisningsplan.

Konfirmander, der går på Husum Skole, går til præst i Husum Kirke v. præst Bettina Birk Jensen.  Tirsdage kl. 14.00-15.30.

8.a: Lørdag d. 2. maj kl. 11.00 Lørdag d. 22. august kl. 12
8.b: Lørdag d. 2. maj kl. 13.00 Lørdag d. 22. august kl. 14

Konfirmander, der går på Korsager Skole, går til præst, dels i Husumvold Kirke v. Line Bjørn Hansen, dels i Husum Kirke v. Iben Hornshøj Sørensen. Onsdage kl. 14.15-15.45.

Husumvold Kirke v. Line Bjørn Hansen:

Lørdag d. 2. maj kl. 13.00 eller fredag d. 8. maj kl. 10 Lørdag d. 15. august kl. 13 eller lørdag d. 12. september kl. 11

Husum Kirke v. Iben Hornshøj Sørensen:

Lørdag d. 9 maj kl. 11.00 Lørdag d. 5. september kl. 11 eller 13

Konfirmander fra øvrige skoler kan gå til præst

i Husumvold Kirke v. Line Bjørn Hansen. Tirsdage kl. 16.00-17.30.

Lørdag d. 2. maj kl. 11.00 eller fredag d. 8. maj kl. 13.00

Lørdag d. 15. august kl. 11 eller lørdag d. 12. september kl. 13 eller lørdag d. 26. september kl. 15

Kontakt til de respektive præster:
Bettina Birk Jensen: 3035 3597 / bbje@km.dk
Line Bjørn Hansen: 6120 1898 / lbh@km.dk
Iben Hornshøj Sørensen: 5127 4784 / ibks@km.dk

Skal - skal ikke konfirmeres?

Tror jeg nok?

Skal man være helt sikker og tro på en bestemt måde, for at man kan gå til præst? Nej, når det gælder tro, kan vi aldrig være helt sikre. Det handler om at være nysgerrig på hvad kristendommen er og hvad den siger om at tro, håbe og elske. Du behøver ikke at vide, om du vil konfirmeres, inden du begynder at gå til præst. Du kan beslutte dig undervejs.

Hvordan ser Gud ud?

Kan man både stamme fra aberne og være skabt af Gud? Da du var yngre, troede du måske, at Gud var en gammel mand med hvidt skæg. Det kaldes barnetro og er helt naturligt. Nu er du blevet ældre og måske mere kritisk. Det er også naturligt. Når man bliver mere moden, så udvikler ens forhold til familie og venner sig. Dit forhold til Gud udvikler sig også, når du bliver ældre. Til konfirmationsforberedelse taler man om tro og kristendom på en mere moden måde, som svarer til din alder.

At gå til præst

At gå til præst er ikke at gå i skole. At gå til præst er at få et forhold til tro, kirke og præst. At gå til præst er at undersøge det vi ikke kan måle eller veje. At gå til præst er at blive klogere på sin kultur og tradition. At gå til præst er at møde nye venner, gudstjenester, udflugter, film koncerter...