Søndagsgudstjeneste / højmesse

Kom trygt til højmesse i vores kirke. Og nyd en stund med tid til ro. Få velsignelse og ord til eftertanke, og lad dig opløfte af de stemningsfulde toner fra orgel og stærke sangstemmer.

Fra onsdag den 21. april vender vi tilbage til de retningslinjer, der var gældende i efteråret 2020.

Gudstjenesten må igen blive længere end 30 minutter, og vi må atter synge sammen - så længe vi holder to meters afstand. Afstandskravet, når ikke der synges, skrues ned til en meter mellem deltagere, som ikke er fra samme husstand - således kan der maks være 25 i kirkerummet. Der er fortsat tilmelding til vores gudstjenester og andagter.

For tilmelding klik videre HER.

Vi følger myndighedernes retningslinjer for areal- og afstandskrav,  samt god hygiejne, så vi bliver ved med at passe på hinanden. Er du syg, eller har du symptomer på covid-19, skal du selvfølgelig blive hjemme. Læs mere HER.

En søndagsgudstjeneste i Husumvold Kirke er vedkommende og livsnær kristendom. Den almindelige søndagsgudstjeneste kaldes også for højmessen og afspejler forholdet mellem Gud, det enkelte menneske og menighedens fællesskab.

Lige siden Jesus døde og opstod, har kristne mødtes om søndagen. Den nuværende danske højmesse har rødder tilbage til de første kirker, men er præget af både Reformationen og af Grundtvig.

Ordet gudstjeneste er et sammensat ord af ordene gud og tjeneste. Ordet gudstjeneste har en dobbelt betydning: Guds tjeneste for mennesket - og menneskets tjeneste for Gud.

Søndagsgudstjenester